Az érzelmek logikája - értelem a kuszaságban

írta: zogmund


Közzétéve: March 11, 2019 at 12:00 PM

Mérő László, már régóta az egyik kedvenc tudományos témájú íróm. Nagyon szeretem a stílusát!
Tavaly olvastam tőle két könyvet és ezzel hosszú idő után újra rádöbentem, mennyire az én stílusom.
Úgyhogy gyorsan meg is vettem két könyvét, ebből az egyik volt "Az érzelmek logikája" (a másik meg A csodák logikája, nemsokára az is sorra kerül). Aztán úgy hozta az élet, hogy sokáig nem tudtam elővenni, csak idén februárban.

Mérő László - Az érzelmek logikája

Szeretem a pszichológiát. Érdekes, hogyan működünk mi, emberek. De amit igazán szeretek - és ez igaz általában a tudományos jellegű könyvekre - az az, hogy hogyan fedezték fel azt, amit.
Mondhatom úgy is, hogy az adott tudomány egy részének fejlődéstörténete, az amit szívesen olvasok.
Persze maguk a tények és az abból levont következtetések is érdekesek, de ezt már megfigyeltem magamon, hogy az olyan könyvek kötnek le, ahol jól, egy-egy érdekes ztorival kiegészítve, le van írva a tudományos felfedezés háttere is. Vagy legalább pár szó, a kísérletet vezető személyről, feltalálóról stb.
Ezek közelebb hozzák számomra a szárazabb dolgokat, és sokkal szívesebben olvasom el, hogy mire is jutott a már megismert személy.

Mindemellett az ha elméletek, kísérletek, eredmények egymásra épülő folyamát is jól meg tudja fogni egy ilyen témájú könyv, azt még jobban tudom értékelni.

Nos, Mérő László könyvei ezeket maximálisan kielégítik és ez alól Az érzelmek logikája sem kivétel.
Nagyon jó érzékkel csak annyit vesz be a tudományos terminológiákból, háttérből, ami egy laikus számára is nélkülözhetetlen az eredmények megértéséhez.

A témája meg? Olyan eredményeket mutat be Mérő a pszichológia világából amire érdemes rászánni azt a pár órát, amíg kiolvassuk a könyvet. A mindennapjainkban is hasznos tudás lehet az, amiről itt szó van.
Végül is "csak" annyi az egész, hogy meg kell ismerjük hogyan működünk :-)


Az érzelmek logikája Mérő László pszichológia
Na, ehhez szólj hozzá!:
Nem jelenítjük meg ezt az e-mail címet sehol sem.
3 - 3 =